Foto: Vencomatic PluimveeNieuws

Vencomatic neem legnestenfabrikant Van Gent over

Vencomatic Group, ontwikkelaar van duurzame pluimveesystemen, neemt branchegenoot Van Gent Legnesten in Renswoude (U.) over.

Van Gent Legnesten, een familiebedrijf dat behalve legnesten voor de vermeerderings- en legsector ook roosters produceert, bedient met 11 medewerkers via 24 dealers 40 landen wereldwijd. De werkzaamheden van het bedrijf worden onder de naam Van Gent Legnesten binnen de Vencomatic Group voortgezet.

V.l.n.r.: Cor en (dochter) Lotte van de Ven en Netty en Teus van Gent. - Foto: Vencomatic

V.l.n.r.: Cor en (dochter) Lotte van de Ven en Netty en Teus van Gent. – Foto: Vencomatic

Wegrolnesten

Oprichter Teus van Gent (72) maakte rond 1970 zijn eerste legnesten, handgeraapte voor zijn eigen bedrijf; hij was vermeerderaar van vleeskuikenouderdieren. Na de vogelgriep in 2003 stopte hij als pluimveehouder. Begin jaren tachtig ontwikkelde Van Gent zijn eerste wegrolnest, in opdracht van het toenmalige onderzoeksinstituut Imag in Wageningen. Wegrolnesten leverden een grote arbeidsbesparing op. Van Gent was in die jaren niet de enige ontwikkelaar van wegrolnesten: ook Cor van de Ven legde zich daarop toe. De wegrolnesten waren het begin van Vencomatic, ook een familiebedrijf.

Wereldwijd actief

“Met de overname wordt Vencomatic Group trotse leverancier van de Van Gent-legnesten en versterkt hiermee zijn positie in de moederdierensector”, aldus Lotte van de Ven, CEO van de Vencomatic Group. Vencomatic Group biedt oplossingen voor huisvesting, eierverzameling en klimaatbeheersing voor alle typen pluimveebedrijven. Met een groot dealernetwerk en ruim 450 medewerkers is het bedrijf wereldwijd actief.