VarkensNieuws

Veel doden in India door varkensgriep

New Delhi – Inmiddels zijn ruim 1.600 mensen in India overleden aan de varkensgriep. Nog eens 28.000 mensen zijn besmet door de ziekte, meldden Indiase media vrijdag. Vorige week stond het dodental nog op 1.300.

De uitbraak woekert voort sinds december en lijkt bepaald niet af te nemen. De Indiase overheid roept mensen op voorzichtig te doen, maar krijgt het verwijt niet genoeg te doen.

Medici discussiëren onderwijl over het gevaar van het virus. Uit een studie van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT) blijkt dat het virus  in India mogelijk is veranderd in vormen die besmettelijker en gevaarlijker zijn dan het origineel. Maar volgens Indiase onderzoekers hebben de Amerikanen oude stalen gebruikt, terwijl zij het huidige virus onderzochten. Dat zou juist niet schadelijker zijn dan normaal.

Een uitbraak van varkensgriep in Mexico in 2009 ontwikkelde zich tot een pandemie. De ‘Mexicaanse griep’ doodde wereldwijd duizenden mensen. Deze virusvariant zou een mix van vogelpest, varkensgriep en menselijke griep zijn.

Beheer
WP Admin