Foto: Peter Roek VarkensNieuws

Varkensprijs gaat omlaag

Na een aantal weken prijshoudend gaat de vleesvarkensnotering van Vion nu toch verder omlaag.

Het vleesconcern verlaagt zijn basisprijs van € 1,86 naar € 1,79 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,642 exclusief btw.

De forse prijsdaling met € 0,07 per kilo geslacht gewicht komt niet onverwacht nadat vorige week de Duitse varkensprijs € 0,15 per kilo kelderde. Ook de DCA Beursprijs 2.0 staat deze week fors lager. De verwachtingsprijs zakte € 0,08 naar € 1,64 per kilo.

Onbalans tussen vraag en aanbod

De prijsdruk wordt volgens Vion veroorzaakt door onbalans tussen vraag en aanbod. Het aanbod van vleesvarkens blijft zeer ruim in heel Europa terwijl de vraag naar varkensvlees zwak is. Ook blijft de verwachte groei van de vleesconsumptie door het wegvallen van de coronamaatregelen en het barbecue-seizoen uit.

In Europa neemt de vleesconsumptie af en kiest de consument voor alternatieven. De vraag vanuit de diverse wereldmarkten is te zwak om deze onbalans tussen vraag en aanbod in Europa op te lossen.

Reacties

  1. Is toch logisch als je voor een Kilo spareribs 15 euro moet betalen wordt het te duur. Is gewoon bewust gedaan. Eens kijken of de vleesprijzen in de supermarkt Nu ook met grote sprongen gaan dalen.
    Natuurlijk niet!!!!! We worden gewoon subtiel naar de slachtbank geleidt. Eten we dadelijk gewoon pools vlees interresseerd toch helemaal geen enkele consument.

  2. De alternatieven bunt verhoudingsgewijs duurder & Nederland staat al onderaan zonder exportbeperkingen……

Beheer
WP Admin