Premium
Rabobank voorziet vooral prijsdruk op de varkensmarkt in Nederland en Duitsland. - Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Varkensmarkt gaat door een mindere periode

Reacties

  1. Mooi dat de bank dit weer schrijft. Druk blijft er altijd we blijven boven water daar word wel voor gezorgd. Bank zegt ook dat we in ketens moeten, zit daar dan het voordeel dat we kunnen overleven??

  2. Zelfvoorzieningsgraad in Europa is 121%.
    China weet dat wanneer ze geen vlees kopen in Europa de prijs zal gaan kelderen. Als gevolg van de warme sanering in Nederland kan de varkenssector in Nederland 10% afnemen. Dat is een aandeel van 0,8 procent van de varkensproductie in Europa. Veel invloed op de opbrengstprijzen zal het niet hebben. Zeker gezien de stevige groei van de nieuwe varkenslanden (en dan metname binnen Europa), daarbij valt de productiedaling in Nederland en Duitsland in het niet.
    Het voordeel zal voornamelijk moeten komen door boeren meer lucht te geven op bijvoorbeeld de mestmarkt in Nederland.
    We hebben gezien dat toeleveranciers en afnemers de afgelopen decennia volop in het buitenland geïnvesteerd hebben. Ze investeren graag in landen waar het goedkoop investeren is. Het aan zwengelen in van de varkensvlees productie in gebieden als oost Europa, Spanje enz. Gaat tenkoste van de varkensproductie in eigen land(Nederland). De investerende partijen zijn bezig de productie te verplaatsen naar het buitenland. Om de verhoudingen recht te trekken is de warme sanering hard nodig. Nu een aantal voerfabrieken aangekondigd hebben nog meer te willen gaan investeren in de toekomstige varkenslanden in het buitenland, zullen er meer sanerings rondes volgen warm of koud.
    Voor toeleveranciers en afnemers geldt massa is kassa voor de boer geldt door minder massa meer kassa.

Beheer
WP Admin