Premium
LTO-voorzitter Sjaak van der Tak: "We helpen de ondernemers in plaats van op uitrookbeleid te wachten." - Foto: Fred Libochant AlgemeenAchtergrond

Van der Tak verdedigt stikstofplan tegenover leden

Reacties

 1. gaat alleen de natuurorganisaties helpen, boeren die te dicht bij de natuur elementen uit laten kopen door de overheid met belastingsgelden en daar na aan de natuur organisaties voor en prikje geven.zo komt de natuurorganisaties mooi aan grond die dicht bij hun gronden liggen.de natuur heeft hier zelf geen baat bij.de lucht zit vol 78% met stikstof.omdat bouwend nederland zg stikstof moet hebben om te bouwen (die bouwd al 200jaar zonder stikstof )moeten zij in een keer stikstof hebben dat past precies in het straatje van die NGO die minder vee willen hebben en dat is de enigste reden waarom er minder vee moet in nederland .is de Lto nog niet vergeten dan dat er veel koeienboeren 8.4 %
  moesten inleveren.alleen nederland heeft een stikstof probleem rara hoe kan dat.dat heefd de overheid zich zelf opgelegd in de jaren 90.hoe kun je stiksstof arme planten beschermen in een vd welvaarenste landen met veel mensen auto s en industie?de bossen gingen allemaal dood in de jaren 80 en 90 door verzuring ,wij kennen wel fabels vd Ngo s.

 2. De grote vraag is inderdaad hoeveel bedrijven LTO nou echt vertegenwoordigen. Het wordt nooit door hun gezegd maar ieder weldenkend boer weet dat 32000 leden (Zo ik gehoord heb) echt niet 32000 actieve bedrijven betekend. En hier heb ik nou zo’n hekel aan o.a. door dhr Bennie Stevelink. Als de meerderheid hier niet achterstaat wat maakt het dan rechtvaardig om te doen? En laten wij het eens andersom gaan bekijken..
  Als wij nou eens gaan meten eerst op elk bedrijf overal en dan ook de innovaties (Zijn die er al voor stikstof?) In hun reductie onderzoeken dan weet iedereen waar die echt aan toe is in plaats van dat alles gemodelleerd is. En wie weet kan dat een heleboel geld besparen dat naar nuttigere doelen kan gaan. En als iemand hier op wil reageren vanuit LTO hoek, dan zou ik graag horen hoeveel bedrijven LTO echt vertegenwoordigen en vooral in de melkveehouderij.

 3. gewoon lidmaatschap opzeggen van deze organisatie die voor meer dan de helft financieel afhankelijk is van de overheid. Die gaan elkaar echt geen pijn doen en netjes aan het touwtje van deze onbetrouwbare overheid meelopen ik snap niet dat hier nog collega s lid van willen zijn

  1. Ik vermoed dat in toenemende mate ex-leden terug keren bij LTO omdat ze in de gaten krijgen dat de alternatieve clubs wel hoge verwachtingen wekken, maar zelf niets voor elkaar krijgen.

 4. De vorige voorzitter van LTO, de heer Calon, probeerde tenminste nog het centreren van natuurgebieden op de agenda te krijgen. Daar hoor ik nu niets meer over. Het LTO gaat dus gewoon akkoord met de randvoorwaarden, zoals die er stonden, en gaat op basis daarvan met andere partijen oplossingen bedenken.
  Een grotere gelijkenis met de heer Rutte kan ik mij niet voor de geest halen. Bij het analyseren van een ontstaan probleem (toeslagaffaire), gaan we niet kijken hoe het is ontstaan, maar gaan we het oplossen, terwijl de fouten in het ontstaan van het probleem blijven bestaan.

 5. hoeveel % van het aantal dieren is de eigenaar nog lid van lto. ? ik ke n er in mijn buurt maar bar weinig. met andere woorden. heb je als lto wel iets te vertellen?

Beheer
WP Admin