Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Van den Hurk stapt op als bestuurslid FrieslandCampina

Frans van den Hurk heeft besloten per direct zijn werkzaamheden als bestuurslid van zuivelcoöperatie FrieslandCampina neer te leggen.

Ook is hij niet langer lid van de raad van commissarissen. Als reden voor vertrek geeft Van den Hurk aan dat hij zich te weinig herkent in het gevoerde beleid en dat hij in de afgelopen acht maanden onvoldoende invloed heeft kunnen uitoefenen om het beleid te veranderen. Het coöperatiebestuur geeft aan het vertrek van Van den Hurk te betreuren. “Frans heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze discussies en we hadden hem er graag bijgehouden”, aldus coöperatievoorzitter Erwin Wunnekink.

Van den Hurk blijft lid van de coöperatie en gaat zich weer volledig richten op de uitoefening van zijn melkveebedrijf in Lieshout.

Reacties

 1. Zit mooi verhaal in voor een diepte interview, maar zal wel nooit gebeuren. De echte waarheid zal wel nooit boven tafel komen. Want om gevraagd te worden voor het kliekje het bestuur heb je toch vaak moeten jaknikken en slijmen . Dan weet je dat je boel niet in 8 maand kunt veranderen. Dan moet je eerst netwerken. Hij zal dus wel zo erg geschrokken zijn van wat hij is tegen gekomen dat ie direct is opgestapt. Al of niet met gouden handdruk .

 2. Bennie wat is er toch met je aan de hand?
  Jij praat over De Boeren in Oost Nederland maar ik krijg steeds meer de indruk dat je een beetje alleen staat met je meningen.

 3. Waarschijnlijk de enigste bestuurder binnen FC die nog een redelijk vertrouwen van de leden heeft.
  Diep triest dat het zo moet.

  1. Bij een deel van de leden.
   De meeste boeren in Oost Nederland kennen vd Hurk niet. Die kunnen dus ook geen speciaal vertrouwen in hem hebben. De boeren in Oost Nederland laat het vertrek van vd Hurk koud.

Beheer
WP Admin