Staatssecretaris Martijn van Dam.</p> <p>Foto: ANP AlgemeenNieuws

Van Dam op aardappelreis naar Kenia en Tanzania

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken gaat volgende week naar Kenia en Tanzania. De reis staat voor een groot deel in het teken van het bevorderen van de voedselzekerheid en het verder versterken van de wederzijdse handelsbetrekkingen.

Van Dam bezoekt in Kenia en Tanzania diverse bedrijven in de aardappel- en bloemensector. Ook spreekt hij met ministers uit de beide Oost-Afrikaanse landen over nauwere samenwerking op het gebied van land- en tuinbouw en het verduurzamen van de sector. Bij het bezoek zal aandacht zijn voor het vergroten van de aardappeloogst. “Er is al veel honger in de regio en door de enorme bevolkingsgroei wordt dat probleem alleen maar groter. De productie moet dus omhoog, maar dan wel op een duurzame manier. De ‘slimme’ Nederlandse aardappel biedt uitkomst. Die is voedzamer dan mais, rijst en tarwe, voor de teelt is minder water en kunstmest nodig en hij is beter bestand tegen klimaatverandering.” Van Dam verwacht dat lokale boeren met het Nederlandse pootgoed en de juiste investeringen hun productie vier tot vijf keer kunnen verhogen.

Handelsmissie naar Tsjaad

Deze week nam een tiental Nederlandse bedrijven deel aan een handelsmissie naar Tsjaad, georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier deden verschillende Nederlandse bedrijven aan mee die onder andere actief zijn op het gebied van tuinbouw, import/export van levensmiddelen, pluimvee en basismaterialen voor veevoer. Tijdens de handelsmissie tekende pluimveetechniekbedrijf Vencomaticgroup als eerste een contract met een bedrijf in Tsjaad.

Beheer
WP Admin