AlgemeenAchtergrond

Van Ardenne: praten tot we een oplossing hebben

Zoetermeer – De nieuwe voorzitter van het Productschap Tuinbouw (PT), Agnes van Ardenne, wil zich binnen de organisatie inzetten voor vernieuwing in de overlegstructuur. Dat geeft ze aan in een interview met Groenten & Fruit Actueel. Van Ardenne is sinds 1 juli werkzaam in haar nieuwe functie.

Hiervoor bekleedde ze een functie als Nederlands vertegenwoordiger in de voedsel- en landbouworganisatie FAO. “In Rome zaten we met 190 landen om tafel, daar moesten we het ook eens zien te worden. Vanaf het moment dat ik daar kwam heb ik gezegd: we gaan nooit meer stemmen, we gaan zorgen dat we het met elkaar eens worden.”

Ze hoopt een dergelijke cultuuromslag ook binnen het PT te kunnen bewerkstelligen. “Binnen het PT zal het ook zo moeten gaan, praten tot we een oplossing hebben. Ik weet zeker dat het lukt. Maar dan moet de wil aanwezig zijn. Als die er niet is, wordt het lastig.”

Volgens Van Ardenne is er een ‘flinke dosis goede wil’ in het bestuur aanwezig. “We hebben goede vakbestuurders. We zullen met elkaar de problemen aankunnen. Zonder te stemmen, met instemming van iedereen.”

Over haar inspanningen om het PT te behouden zegt ze ‘alle middelen’ te willen inzetten om de politiek te overtuigen. Verder wil ze de komende periode telers bezoeken die ‘hard getroffen zijn door de Ehec-crisis’. “Die hebben morele steun nodig. Uit de bezoeken putten wij ideeën uit om ons werk nog beter te kunnen doen.”

Beheer
WP Admin