Logo DanBred International VarkensNieuws

Uitlevering van gelten komt niet in gevaar

“De uitlevering van fokmateriaal komt niet in gevaar, doordat niet alle fokkers hebben getekend voor deelname aan de nieuwe verkooporganisatie.” Dat zegt Thomas Muurmann Henriksen, algemeen directeur van DanBred International.

Op 1 november had zo’n 40% van de huidige fokkers nog geen contract getekend met de nieuwe verkooporganisatie van DanBred.

Volgens Muurmann Henriksen hebben zich voldoende fokkers aangemeld om met de nieuwe organisatie van start te gaan. “De bedrijven die meedoen vertegenwoordigen ongeveer 75% van de zeugenlijnen en 65% van de berenlijnen”, vertelt hij. DanBred wil voor 1 januari 2018, de officiële startdatum van de nieuwe werkwijze, gesprekken voeren met alle partijen die niet hebben getekend. Muurmann Henriksen hoopt dat zij zich alsnog zullen aansluiten.

‘Wereldwijd hebben we voldoende fokkers om in de stijgende vraag te voorzien’

De directeur verwacht niet dat DanBred veel omzet misloopt. “Wellicht is er een kleine afname op de thuismarkt, maar internationaal gezien verwachten we te blijven groeien. Wereldwijd hebben we voldoende fokkers om in de stijgende vraag te voorzien”, zegt Muurmann Henriksen.

Gerard Reuling, van DanAvl leverancier Next Genetix, bevestigt dat de reorganisatie geen gevolgen heeft voor de uitlevering van gelten. Datzelfde vertelt Jan Wassink, van Breeders. Ook hij voorziet geen tekort aan Deens fokmateriaal in Nederland.

Beheer
WP Admin