Foto: Susan Hartman AlgemeenVideo

Uitgelicht | Hoe houd je wolven weg?

In heel Nederland richten wolven schade aan bij schapen, geiten, paarden maar ook koeien. Hoe bescherm je je vee tegen de wolf?

Boerderij Uitgelicht ging langs bij wolvenconsulent Jaap Mekel voor tips.

Reacties

 1. Wat nou zo jammer is dat men niet stilstaat bij de andere dieren die ook tegen gehouden worden door de afrastering. Reeën verstrikt in de netten en ze kunnen nergens heen als ze op de vlucht zijn voor de wolf.
  Gisteren is een wolf gefilmd in Huissen, gewoon in een woonwijk op straat. Realiseren de liefhebbers niet dat het gigantisch fout gaat lopen. Dat zal niet zolang meer duren. Er wordt een keer een kind gepakt en dan…….? Liefhebbers bekijk de foto`s van de dode dieren, als jullie het lef hebben

 2. Waar ik benieuwd naar ben Hildebrand is hoe deze halsbanden opgeladen worden. Wij hebben al vele jaren een systeem voor onze honden waar deze in een cirkel van 30 meter vrij kunnen bewegen rond een basis die in huis staat. De oude halsband heeft een batterij die 2 tot 3 maanden mee gaat. De nieuwe halsband moet elke twee weken aan de oplader. Bij onze honden is dat een fluitje van een cent. Bij wolven zou dat onpraktisch zijn.

 3. Goedendag lezer.
  De beste manier om vee tegen wolven te beschermen is door wolven binnen een digitaal hek te houden. Zo n hek is ontwikkeld voor koeien en nu ook toegepast op Schiermonnikoog om geiten in een afgesproken hek te houden. DEdieren krijgen dan een halsband met zender die digitaal ingesteld wordt binnen welke grenzen de dieren moeten blijven. Vrienden van de wolf kunnen de wolf in Nederland blijven En dierhouders en genieters van de natuur kunnen weer rustig slapen en genieten.
  Groeten
  Hilbrand Korver

Beheer
WP Admin