Uien worden verscheept voor export. In week 43 gingen 40.208 ton uien de grens over naar 89 verschillende landen. - Foto: Peter Roek AkkerbouwNieuws

Nederlandse exporteurs zetten meer uien af

De Nederlandse exporteurs hebben dit seizoen tot en met de laatste week van oktober 488.335 ton uien afgezet. Daarmee is 1,6% meer afgezet dan in dezelfde periode vorig seizoen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het GroentenFruit Huis op basis van exportcijfers van het Kwaliteits-Controle-Bureau.

In week 43 gingen 40.208 ton uien de grens over naar 89 verschillende landen. Senegal heeft die week een mooi pakketje van 9.776 ton uien ontvangen. Gevolgd door Ivoorkust, waar ruim 6.000 ton uien naartoe gingen.

Stabiele factor in de weekafzet is Groot-Brittannië met ruim 3.000 ton uien. Verder valt de Dominicaanse Republiek op. Daar zijn dit seizoen tot dusver ruim 12.000 ton uien afgezet. Dat was de voorgaande twee seizoen in dezelfde periode zo’n 5.500 ton.

Maleisië belangrijke afnemer

Naast Afrikaanse afnemers, zoals Guinee, Mauritanië en Gambia is dit seizoen Maleisië vanuit het Aziatische continent een belangrijke afnemer. Er zijn tot en met week 43 bijna 19.000 ton uien naartoe gegaan en dat is vergelijkbaar met de afzet een jaar geleden in dezelfde periode.

Een overzicht van de prijzen voor uien vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin