AlgemeenNieuws

Tyson Foods en Hillshire Brands sluiten deal

Springfield – Tyson Foods heeft een definitief akkoord bereikt met Hillshire Brands over overname. Tyson Foods betaalt $7,7 miljard (€5,6 miljard), oftewel $63 (€46) per aandeel, voor de producent van een serie merken vleesproducten waaronder Jimmy Dean worstjes

De deal werd alom in de markt verwacht omdat Tyson Foods eerder JBS-dochter Pilgrim’s Pride versloeg in een biedingsstrijd.

De biedingsstrijd kwam echter ongevraagd en Hillshire Brands had zelf recent een overnamebod van $4,3 miljard (€3,1 miljard) voor Pinnacle Foods, dat onder meer augurken en saladedressing maakt, had ingediend. Topman Sean Connolly sloeg jaren geleden een bod van JBS af en weigerde vooralsnog inhoudelijk commentaar op een mogelijke overname. Het management van Hillshire Brands heeft nu de overname van Pinnacle Foods afgeblazen, wat voor Tyson Foods en Pilgrim’s Pride voorwaarde voor overname was.

Tyson Foods, een grote producent van met name kippenvlees en rundvlees uit Arkansas, betaalt Pinnacle Foods $163 miljoen (€ 119 miljoen) als compensatie voor het afblazen van de Hillshire-deal. Tyson Foods en Hillshire verwachten dat de overname kan worden afgerond voor 27 september. Grote mededingingsbezwaren zijn niet te verwachten, omdat Tyson Foods met name bulkvlees produceert en Hillshire verwerkt vlees.

Tyson Foods wil door de deal meer invloed te krijgen bij de retail, waar in de VS Wal-Mart uiterst dominant is. Tevens hoopt het gemiddeld hogere marges te kunnen realiseren met de merken van Hillshire. Pilgrim’s Pride zegt in de markt te blijven voor overnames, al zijn grote spelers nauwelijks beschikbaar en moet het mogelijk in plaats daarvan een serie bedrijven overnemen.

Beheer
WP Admin