Plaatsen van rasters tegen wolven. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Tijdelijk subsidie voor wolfwerende maatregelen in Berkelland

Veehouders in het Gelderse Berkelland kunnen tijdelijk subsidie krijgen voor wolfwerende maatregelen. Dat heeft de provincie Gelderland besloten nadat er in een week tijd tweemaal schapen zijn aangevallen in Eibergen en in het aangrenzende Haaksbergen in Overijssel.

Gelderland heeft al jaren een regeling voor wolvenaanvallen, nadat de eerste wolven in Nederland zich in deze provincie vestigden. In het plan is het leefgebied van wolven afgeperkt. Berkelland valt buiten dit leefgebied, zodat veehouders geen aanspraak kunnen maken op subsidies voor wolfwerende maatregelen.

Wolvenaanvallen

Nu er tweemaal in een paar dagen tijd een wolvenaanval in de regio was, lijkt het er volgens de provincie op dat het niet om een zwerfwolf gaat op zoek naar een eigen territorium. Zwerfwolven trekken meestal meteen verder. Het komt ook wel voor dat een wolf een poos in een bepaald blijft en daarna weer verdwijnt.

Als de wolf langer in de Achterhoek actief blijft, breidt Gelderland de tijdelijke subsidieregeling uit naar meer gemeenten behalve Berkelland.

Reacties

  1. Olievlek die beesten
    Eeuwenlang zeer veel moeite gedaan om er af te komen .
    Nu mooi voor knuffelaars die op de vijfde verdieping of zo in de stad wonen en blijven.

  2. Jammer dat door deze maatregel ook andere dieren zoals reeën hierdoor beperkt worden in hun gebied .
    Gevolg zal zijn dat ze nieuwe wegen opzoeken en daardoor ook wegen over moeten steken met alle gevolgen vandien.
    Als we niet oppassen gaat het met de wolf net als met de dieren in de oostvaarders plassen, als je niet op tijd beheerd dan krijg je een plaag.

Beheer
WP Admin