Foto: Ronald Hissink VarkensNieuws

Tientallen biedingen op 6.000 varkensrechten in Oost

Er zijn al tientallen biedingen gedaan op de 6.044,3 varkensrechten die in concentratiegebied Oost worden geveild.

Op de 6.044,3 varkensrechten in concentratiegebied Oost die voor 100 procent benutbaar zijn, is executoriaal beslag gelegd. Hierdoor moet de verkoop in de openbaarheid moet gebeuren.

Marktwaarde € 600.000

Deurwaarderskantoor Kamphuis Menderink in Almelo laat de verkoop via BVA-auctions verlopen, in de hoop hiermee een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren. De marktwaarde ligt ergens rond de € 600.000. Omdat dit een fors bedrag is, worden de kavels ook per 1.000 en 3.000 aangeboden.

Naast registratiekosten van € 100 bij uitvoeringsorganisatie RVO.nl en de btw zijn er geen bijkomende (opgeld)kosten. De deurwaarder is gerechtigd om een handtekening te zetten voor de overdracht. Wel moet de koper een relatienummer hebben bij RVO, waardoor bemiddelaars uitgesloten zijn van aankoop.

Online en fysieke biedingen

Het betreft een hybride veiling, de biedingen kunnen naast online ook op woensdag 29 november fysiek uitgebracht worden. Veiling van varkensrechten komt niet vaak voor, het deurwaarderskantoor heeft voor het laatst in 2013 rechten via een veiling verkocht.

Beheer
WP Admin