Marianne Thieme (PvdD) - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Thieme wil bijdragen aan duurzaam coalitieakkoord

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vreest dat de nieuwe coalitievorming niet gaat lukken, omdat de partijen te verschillend denken over de klimaatproblematiek.

In een brief aan de informateur heeft Thieme haar zorgen geuit over de onderhandelingspoging tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Ze vreest dat de urgentie voor de klimaatproblematiek niet genoeg wordt gezien.

“Wat onze fractie betreft, zijn de omstandigheden zodanig verontrustend en de problemen zo urgent, dat er zou moeten worden gezocht naar mogelijkheden om het overstijgend belang te laten regeren, inclusief alles wat nodig is voor een stabiel en ambitieus beleid op het gebied van natuur, milieu en klimaat”, vindt Thieme.

Duurzaam coalitieakkoord

Ze geeft aan dat de Partij voor de Dieren graag bereid is een bijdrage te leveren aan een duurzaam coalitieakkoord. Volgens Thieme kan dit via een akkoord waarvoor slechts een van de grote partijen hoeft te tekenen, aangevuld met een regenboogcoalitie van partijen die de urgentie van het klimaatprobleem zien.

Alles over de Tweede Kamerverkiezingen en de kabinetsformatie lees je in dit dossier!

Beheer
WP Admin