Theo Spierings in de tijd dat hij nog CEO was van de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra, AlgemeenNieuws

Theo Spierings voorgedragen als CEO ForFarmers

De raad van commissarissen van ForFarmers draagt oud-Fonterra-topman Theo Spierings voor als CEO van de voeronderneming. Naar verwachting komen de aandeelhouders in januari 2023 bij elkaar om over de voordracht te stemmen.

Spierings start zijn werkzaamheden voor ForFarmers op 1 januari 2023 en zal na zijn benoeming de functie van CEO vervullen.

Periode van 1 jaar

De raad van commissarissen en Spierings zijn voor zijn benoeming als lid van de raad van bestuur van ForFarmers een periode van 1 jaar overeengekomen. Op de vraag of Spierings ook langer kan aanblijven, wil de onderneming niet ingaan. Het belangrijkste is volgens Caroline Vogelzang, directeur Investor Relations, dat Spierings snel kan beginnen.

Vertrek Chris Deen

De voorgenomen benoeming van Theo Spierings houdt verband met het vertrek van de huidige CEO Chris Deen. Deen werd in april van dit jaar voorgedragen en in juni benoemd. Afgelopen maand maakte ForFarmers bekend dat Deen het bedrijf om gezondheidsredenen verlaat.

Reacties

  1. Er is een groot verschil tussen een zuivelfabriek en een brokkenverkoper. Verkoopt de eerste aan supermarkten, de tweede aan boeren. Supermarkten zeuren bij elke levering over prijs, boeren bellen als de silo leeg raakt. Bij de brokkenboer gaat het vooral om lage kosten. Bij zuivelfabrieken over hogere opbrengsten en gladde marketing (praatjes). We zullen zien wat de nieuwe ceo kan.

Beheer
WP Admin