AkkerbouwAchtergrond

Teler in zijn sas met 200.000 witlofpennen per hectare

Driewegen – Loonwerker Angelo Knuit rooit 9 hectare witlofpennen voor akkerbouwer Daan Goense in het Zuid-Bevelandse Driewegen.

Driewegen – Loonwerker Angelo Knuit rooit 9 hectare witlofpennen voor akkerbouwer Daan Goense in het Zuid-Bevelandse Driewegen. ”Het gaat fantastisch”, zegt Goense over oogst van de witlofpennen. ”Het is supergoed weer en we rooien 200.000 pennen per hectare. Dat is een zeer goede oogst.” De akkerbouwer had zijn oogst al voor de teelt verkocht aan een witloftrekker. Het gaat goed nu in de witlofafzet, vertelt de Zeeuwse teler, en dat is goed voor de hele keten. Met de uien is het slecht afgelopen dit jaar. Vanwege de slechte kwaliteit moest hij ze onderploegen. ”En vorig jaar kon ik de witlofpennen niet rooien vanwege de vorst. Zo heb je elk jaar wel wat.”

Foto Anton Dingemanse

Amsterdam – Verbaasde blikken van bezoekers bij een volautomatische appelsorteerder, een van de vele hoogstaande technische snufjes in de tuinbouwtechniek. Deze week is in de RAI de twaalfde editie van de internationale vakbeurs voor de tuinbouw, de Horti Fair. Het lijkt erop dat de Horti Fair het tij van de dalende belangstelling voor de beurs kan keren. Het aantal standhouders is met 10 procent gegroeid. En ook het bezoekersaantal zou dit jaar hoger moeten uitvallen.

Foto VidiPhoto

Een overzicht van de prijzen voor uien vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin