Foto: ANP AlgemeenNieuws

Tegenstander boerenwindpark richt politieke partij op

Jan Nieboer, die in juni werd aangehouden als verdachte van de bedreiging van windmolenbouwers, gaat een landelijke politieke partij oprichten.

De partij wordt opgericht door de anti-windparkenclub Platform Storm, waar Nieboer woordvoerder van is, en Tegenwind Veenkoloniën. De clubs richten zich tegen een windpark dat in Drenthe wordt gebouwd, een initiatief van boeren uit de regio. Het windpark stuitte op veel tegenstand bij omwonenden. Boeren, bestuurders en ondernemers ontvingen onder andere dreigbrieven.

‘Opkomen voor de belangen van duizenden noordelijke burgers’

De partij die Nieboer wil oprichten moet “opkomen voor de belangen van duizenden noordelijke burgers die door de overheid als heel vervelend worden gezien. Omdat die Groningen en Drenthe het liefst bestempelt als afvalstortplaats van alles wat ze niet in het westen willen hebben”, zegt Nieboer tegen RTV Noord. Hij wil zelf fractieleider worden.

Kans op zetel

“Mensen in het westen die over ons land regeren, denken dat hier een soort toendra is waar geen huizen staan. Ik denk dat we beter van ons af moeten praten en misschien lukt dat met het oprichten van een politieke partij. We zullen op Tweede Kamerniveau die mensen wakker moeten schudden”, aldus Nieboer. Hij denkt dat hij een kans heeft op een zetel in de Tweede Kamer.

Mede-auteur:

Beheer
WP Admin