<em>Foto: Syngenta</em> AlgemeenNieuws

Syngenta steekt geld in onderzoek en ontwikkeling

Syngenta verwacht tussen 2016 en 2024 10 nieuwe werkzame stoffen voor gewasbeschermingsmiddelen te lanceren. In totaal hebben de producten een verkooppotentieel van $4 miljard.

Dat schrijft de Zwitserse middelen- en zadenfabrikant in zijn jaarverslag. In de periode van 2008 tot en met 2014 lanceerde Syngenta gemiddeld 1 nieuwe werkzame stof per jaar. In totaal werden 600 nieuwe gewasbeschermingsproducten geformuleerd. Dit aantal kan dus toenemen. In 2015 bracht Syngenta 70 nieuwe gewasbeschermingsmiddelen op de markt. Syngenta verwacht het meest van de fungicide Elatus Solatenol, dat in 2020 een piekverkoop van $1 miljard zal opleveren.

$1,36 miljard geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling

Syngenta heeft volgens het jaarverslag in 2015 $1,36 miljard (omgerekend €1,2 miljard) geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrag De kosten van het registreren of toegelaten krijgen van nieuwe werkzame stoffen is flink omlaag gebracht door het deels uit te besteden. Syngenta claimt dat de registratiekosten een kwart onder het industriegemiddelde liggen.

Zaadveredeling steeds belangrijker

De zaadveredeling wordt voor Syngenta steeds belangrijker en is goed voor een steeds groter deel van het R&D-budget. Syngenta legt in de veredeling de nadruk op droogteresistentie, hittebestendigheid en waterbestendigheid.

Genetische modificatie speelt een belangrijke rol. De afgelopen jaren bracht Syngenta meer GMO-eigenschappen op de markt dan de concurrentie. Het bedrijf werkt aan herbicidetolerantie en mais dat zijn eigen insecticide aanmaakt.

Beheer
WP Admin