<em>Foto: Ronald Hissink</em> AlgemeenNieuws

Subsidiepot asbestsanering in Brabant en Groningen leeg

De provincies Noord-Brabant en Groningen nemen geen subsidieaanvragen meer aan van boeren die asbestdaken willen vervangen door daken met zonnepanelen. Dit gold al voor Flevoland.

Noord-Brabant had een subsidiebudget van ruim €3,3 miljoen beschikbaar gesteld voor asbestsanering in combinatie met zonnepanelen. Van dit bedrag is bijna €1 miljoen beschikbaar voor boeren met een voormalig agrarisch bouwblok. Het aantal aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten is echter groter dan gedacht. Het budget is overschreden. De provincie maakte woensdag bekend dat geen aanvragen meer kunnen worden ingediend. Aanvankelijk was het mogelijk om tot 1 november 2016 een beroep te doen op het fonds.

De provincie Groningen had een budget uitgetrokken van €750.000. Hiervan was ruim €235.000 beschikbaar voor eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok. Groningen had regeling aanvankelijk opengesteld tot 1 september 2016.

Eerder maakte Flevoland al bekend dat het budget voor de stimuleringsregeling benut is en aanvragen niet meer mogelijk zijn.

Beheer
WP Admin