Premium
Importeur Pol & Dekker Machines in Hoogeveen importeert de stuurautomaat van het Chinese FJ Dynamics nu zo’n 1,5 jaar en bouwde er inmiddels al zo’n 30 op. - Foto: Jacco van Erkelens MechanisatieAchtergrond

Stuurautomaat van FJ Dynamics: precisie voor een prikkie?

Reacties

  1. Een RTK basis station voor het correctie signaal kun je ook zelf bouwen met behulp van een RaspberryPi computer, een Ardusimple F9P gps chip en de gratis software ‘freeRTK’ op GitHub. Kosten zijn dan €250 (voornamelijk voor de chip) en is te gebruiken met bijna elk gps systeem op de markt.

    Voor de echte hobbyist; je kunt ook het hele GPS systeem zelf bouwen op basis van AgOpenGPS, dit is een gratis software voor en door boeren gemaakt. Ook dan heb je een F9P gps chip nodig, een laptop of tablet, een stuur motor of proportioneel hydrauliek ventiel, en nog wat klein spul. Totale kosten liggen dan in rond de €1000, plus de uurtjes om alle onderdelen zelf te zoeken/kopen en aan te sluiten. Bouw AgOpenGPS alleen hobby-matig vanwege de tijd die het kost. Prestaties beoordelen ben ik zelf nog niet aan toe.

Beheer
WP Admin