Premium
Melkkoeien op een natuurinclusief melkveebedrijf. Met voer- en managementmaatregelen kan al dertig procent van de uitstoot gereduceerd worden, zegt CDA'er Derk Boswijk. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenOpinie

‘Stikstofbrief mist aantal belangrijke punten’

Reacties

 1. Ik roep iedereen op een kritisch naar de landbouwparagraaf van het Remkes rapport te kijken. In dit hoofdstuk staan veel onzinnige geldverslindende zaken opgeschreven door kamergeleerden met grote afstand tot de landbouw.

  Ik heb de indruk dat LTO dit rapport nauwelijks heeft bekeken.

 2. Alle boeren zijn pissig maar allemaal om een andere reden .
  Hoe het voelt voor een (biologisch ) bedrijf die al zeer extensief werkt en niet mee mag doen met derogatie .
  Is al heel iets anders als 10000 mestvarkens op een postzegel grond .
  Er is dus terdege wel veel te winnen voor de politiek .

  1. Als ik het dus goed begrijp ben jij een gefrustreerde bioboer? Een bioboer die mee wil doen met de derogatie? Derogatie om extra organische mest uit te rijden om meer ruwvoerproductie te hebben?

  2. Ik ben niet biologisch maar ben wel van mening dat elke boer zijn eigen problemen op moet lossen .
   En dat er niet altijd gekeken moet worden naar de buurman.
   Een biologische boer heeft een keus gemaakt .zijn keuze zijn probleem .
   Een ander houdt 10000 varken op een postzegel zijn keuze zijn probleem

 3. Beste Derk en CDA fractie.
  Trek uw steun in voor dit onjuiste stikstof beleid ,niet door metingen onderbouwd maar op aanname en berekeningen .
  Er is nu de mogelijkheid om zonder gezicht verlies de steun in te trekken.
  Want als het CDA zich
  niet terug trekt wort het bij de eerst volgende verkiezingen weg gevaagd .
  U weet toch wel dat het CDA in Randstad weinig of geen steun heeft ,zowel in Amsterdam als Rotterdam bezet het CDA een Raadzetel .

 4. Boswijk, bespaar me deze praatjes, ik lees het niet eens meer uit. Jullie zijn mede verantwoordelijkheid voor deze zooi en draai er niet omheen. Je verliest al je boerenaanhang bij de eerste verkiezingen. Vul zelf dit woord maar in, het begint met een v en het heeft 8 letters.

 5. Derk
  Jullie zitten gewoon te slapen of je doet je werk niet goed. Jullie focussen je op modellen Aerius en KDW als duizenddingendoekje. Europa vraagt dit helemaal niet . Zij eisen geen verslechtering van de Staat Van Instandhouding (SVI).
  Zij hebben daar een systeem voor ter verantwoording nl. de Standaard Data Formulieren (SDF).
  Volgens deze SDF’s is de SVI voor 78% goed of uitstekend.
  Voor de KDW tunnelvisie is 72% overschreden. Een belangrijk deel van de depositie is droge depositie die nooit gevalideerd is. Ammoniak (NH3) is lichter als lucht. Hoe kan die dan zo belangrijk zijn (stenen vallen ook niet omhoog).
  Wie is er nu gek.
  De Habitatrichtlijn en de uitspraak van de Raad van State hebben het helemaal niet over stikstof.
  Zolang de Minister en sommige fractieleiders zeggen “ dat de natuur slecht is zie je omdat we geen huizen kunnen bouwen” blijkt wel dat ze er niets van snappen. Jullie worden bedonderd door een klein select groepje ambtenaren.
  Neem eens verantwoordelijkheid en trek de stekker uit deze KDW tunnelvisie en verbras geen 25 miljard.

  1. ***koek voor de EU is de KRW leidend 1% van de Nederlandse wateren voldoet hieraan .
   De minister heeft te horen gekregen dat derogatie niet het middel is om aan de KRW te voldoen.deze reactie is automatisch gemodereerd

  2. Breukink
   59% van de Nederlandse wateren is goed
   32% is matig
   6% ontoereikend
   3% is slecht
   Bij de slechte heeft het merendeel niet de landbouw als oorzaak.

  3. Het water wordt op minstens 5 criteria beoordeeld dus het kan best zijn dat59% goed scoort op 1 criteria maar dat zegt niks over de andere criteria

 6. Het is heel dom om een kaartje te laten zien als je weet dat je daar problemen mee krijgt. Het is nog dommer om een kaartje te geven en te denken dat je daar mee weg komt. Het allerdomst is passen voor de ministerpost voor landbouw en het vuile werk op te laten knappen door de cu terwijl je wel dat vuile werk wenst. Cda heeft gekozen voor de stedeling en laat de plattelander vallen. Dat mag maar dan niet zeuren dat de plattelander wegloopt. Ook plaatselijke cda politici zullen weggaan.

 7. dat kaartje meneer boswijk is het cda mede voor verantwoordelijk, dan kun je hier een mooi praatje voor de buhne houden maar daar trappen we niet meer in . succes met de provinciale verkiezingen

Beheer
WP Admin