AlgemeenNieuws

Stichting start lessen op land- en tuinbouwbedrijven

Tricht – Vanaf 31 maart 2014 start een nieuw initiatief ‘Belevend leren voor schoolklassen op land- & tuinbouwbedrijven’ van de Stichting Boerderij-educatie Rivierenland. Het gaat om het gebied van Gorinchem tot Arnhem-Nijmegen en om de Bommelerwaard.

Het doel van de Stichting Boerderij-educatie Rivierenland is om schoolklassen les op land- en tuinbouwbedrijven te laten krijgen waarbij de eigenaar zelf de les verzorgt. Kinderen leren over de verzorging van koeien, varkens, kippen of geiten, fruit, akkerbouwgewassen, paddenstoelen, teelt in de kas, bijen en bomen. En krijgen de kans om producten te proeven.

Op maandag 31 maart zal het project  feestelijk worden geopend door een basisschoolklas in samenwerking met de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk, VVD Tweede Kamerlid Helma Lodders, de educatiebedrijven, de initiatief nemende agrarische natuurverenigingen en strategische partners uit het bedrijfsleven. De schoolklas zal een les krijgen om zo boerderij-educatie in de praktijk te ervaren én aanwezigen kunnen zelf hun kennis van voedsel testen door te proeven van de producten van de deelnemende educatiebedrijven.

Stichting Boerderij-educatie biedt een lesaanbod aan op ongeveer veertig veilige land- en tuinbouwbedrijven die getraind en gecertificeerd zijn volgens de landelijke normen van het Platform Boerderij-educatie in Nederland om zelf lessen te kunnen geven. Voor alle basisscholen in het gebied biedt dit een gevarieerd aanbod van lesmogelijkheden in allerlei land- en tuinbouwsectoren, bijvoorbeeld veehouderij (koeien, geiten, varkens en schapen), fruitteelt, vollegronds- en kassenteelt, laanbomenteelt en imkerij.

Beheer
WP Admin