Premium
Een vleesvarkensstal in Noord-Brabant. Veel varkenshouders in de provincie zijn in afwachting van een vergunning voor het emissiearmer maken van hun bedrijf. - Foto's: Bert Jansen VarkensAchtergrond

Staleisen Brabant: vraagtekens bij halen deadline

Reacties

  1. Ik wil door de Gemeente en de provincie rechts gelijk behandeld worden, dus gedogen bij de industrie is ook gedogen bij de landbouw! Andersom ook willen ze de landbouw aanpakken dan ook de industrie. En omdat ze bij de industrie ze nog heel ver achter lopen op de landbouw zou ik zeggen begin daar maar eerst met controleren. En als de industrie de stikstof nodig heeft van de landbouw kunnen ze die kopen door bijvoorbeeld de innovaties bij de boer te betalen, dat kost geen banen bij de industrie.

  2. Het bijzondere is dat omgevingsdiensten niet meer in de lichtwassers gaan kijken of ze goed functioneren om arbo technische redenen. Ondertussen moet de wassers wel onderhouden worden door de veehouder.

    Hoe kan een de kuchtwasser als best beschikbare techniek gepresenteerd worden??

  3. En kun je dat spuiwater zonder zwavel gewoon onder de koeien in de put bewaren/ opmengen zonder gevaar op gevaarlijk gassen. Ik denk dat spuiwater met salpeterzuur goedkoper afgezet kan worden door de varkenshouder.

  4. Spuiwater is een mooie meststof, ook omdat er door de gebruikte zwavelzuur zwavel in zit. Maar na een eerste voorjaarsgift heb je die zwavel niet meer nodig/ is niet meer gewenst. Kunnen/mogen varkenshouders ook een ander zuur gebruiken zoals salpeterzuur? Dan krijg je meer N in het spuiwater zonder zwavel.

Beheer
WP Admin