Slootsmid Mesttechniek levert zijn serie precisiebemesters ook in combinatie met een eigen fronttank van 2.000 liter of een getrokken tank. - Foto's: Slootsmid Mesttechniek MechanisatieNieuws

Slootsmid introduceert nieuwe serie precisiebemesters

Slootsmid Mesttechniek in Borculo (Gld.) produceert een nieuwe lijn precisiebemesters. De bemesters zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers als mineralenconcentraat, ammoniumsulfaat en spuiwater.

De nieuwe SGWM-serie bemesters van Slootsmid Mesttechniek kunnen 150 tot 8.000 liter per hectare doseren bij maar liefst 12 km/u aldus de fabrikant. De bemesters zijn leverbaar in een werkbreedtes van 7,5 tot 13,5 meter en worden optioneel uitgerust met sectie afsluiting, automatische smering en trekhaak.

Slootsmid levert de machines ook in combinatie met een eigen fronttank van 2.000 liter of een getrokken tank. Een standaard Slootsmid SGWM 755 is leverbaar vanaf € 44.375.

Vraag vanuit de markt

De toenemende vraag naar een machine die zowel mineralenconcentraat als lage giften drijfmest kan verwerken, deed de Gelderse fabrikant besluiten de bemester te ontwikkelen. De machines zijn leverbaar in werkbreedtes van 7,5 tot 12 meter en levert giften van 4.000 tot 30.000 liter per hectare. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van Slootsmid Exact-miniverdelers.

Tekst gaat verder onder de foto

De nieuwe bemesters zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers en lage giften drijfmest.
De nieuwe bemesters zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers en lage giften drijfmest.

Al vijf jaar in ontwikkeling

Slootsmid is vijf jaar geleden gestart met de ontwikkeling van precisiebemesters om het kunstmestgebruik te reduceren. De machines zijn in verschillende prototypen en op verschillende bodemsoorten intensief in de praktijk getest. Tijdens deze onderzoeken heeft Slootsmid nauw samengewerkt met onderzoeksinstanties en regionale initiatieven op het gebied van alternatieve bemestingsmethoden en aanwendtechnieken.

Ben je op zoek naar tweedehands Slootsmid-bemesters? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin