Varkensslachterij. Slachterijen werken aan meer transparantie én integriteit. Ze beseffen dat dit nodig is. - Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Slachterijen werken aan integriteit en openheid

De slachterijen in Nederland zijn zich er steeds meer van bewust dat transparantie belangrijk is.

Dat is terug te vinden in de toekomstvisie richting 2025 van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV); In die visie, ’2025: De Nederlandse vleessector in balans’, is transparantie een belangrijk thema.

Integriteit en openheid

In de afgelopen jaren heeft de vleessector zich al op verschillende wijzen ingezet om de transparantie en integriteit te verhogen. Slachterij Westfort Vleesproducten heeft in IJsselstein eind 2015 een nieuwe slachterij geopend. De twee gebouwen zijn met elkaar verbonden door een gesloten, glazen brug, waar de karkassen hangend aan een rail doorheen gaan.

De twee gebouwen van Westfort zijn met elkaar verbonden door een gesloten, glazen brug, waar de karkassen hangend aan een rail doorheen gaan.

Vion

Ook slachterij Vion geeft totale transparantie in het slachtproces door een film te publiceren. Het platform Nederland Voedselland besteedde aandacht aan de twee slachterijen.

Beheer
WP Admin