Volgens EU-milieucommissaris Virginijus Sinkevicius hebben boeren ruimschoots de tijd zich aan te passen, omdat de nieuwe regels niet voor 2029 in werking treden. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Sinkevicius: genoeg tijd voor vergunning emissies

De Europese veehouderij heeft genoeg tijd om zich aan te passen aan de nieuwe regels voor de emissie van ammoniak en methaan. Dat zegt EU-milieucommissaris Virginijus Sinkevicius.

De Europese Commissie wil bedrijven met een omvang vanaf 150 grootvee-eenheden vergunningplichtig maken in het kader van de herziene richtlijn voor industriële emissies.

In antwoord op vragen uit het Europees Parlement zegt milieucommissaris Virginijus Sinkevicius dat “slechts 13% van de grootste veehouderijen in de Europese Unie, die verantwoordelijk zijn voor 60% van de ammoniakuitstoot en 43% van de methaanuitstoot, onder de nieuwe richtlijn vallen”.

Volgens Sinkevicius hebben boeren ruimschoots de tijd zich aan te passen, omdat de nieuwe regels niet voor 2029 in werking treden. Lidstaten mogen de veehouderij ondersteunen om aan de nieuwe regels te voldoen. Dat kan door specifieke maatregelen op te nemen in de nationale strategische plannen, de nationale uitwerking van het Europese landbouwbeleid.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

  1. Dikke bull*** dat 60% van de NH3 uitstoot komt van 13% grootste veehouderij bedrijven in de EU. Tot 44% van de NH3 uitstoot komt niet van vee, maar van verbrandingsprocessen (lees verkeer en industrie)!
    De natuurlijke processen (veehouderij) verzieken de natuur niet. De mens met haar verkeer, industrie en luxe levensstijl wel.deze reactie is automatisch gemodereerd

Beheer
WP Admin