NVWA-keuringstarieven zijn geregeld onderwerp van gesprek. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenNieuws

SGP: ‘Doorberekening NVWA-tarieven moet anders’

De doorberekening van tarieven voor keuring en toezicht van de NVWA moet in volgend kabinet op de schop, zegt de SGP bij monde van woordvoerder Elbert Dijkgraaf.

Dijkgraaf reageert op het besluit van minister Stef Blok (Veiligheid & Justitie) om het advies van de Raad van State over de doorberekening van de kosten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naast zich neer te leggen.

Onderhandelingen voor nieuw kabinet

De NVWA-tarieven kunnen in de gesprekken tussen VVD, CDA, GroenLinks en D66 op tafel komen. “Het ligt op de onderhandelingstafel”, zegt woordvoerder Jaco Geurts van het CDA. Hij geeft inhoudelijk verder geen reactie op de brief van Blok.

Dijkgraaf: Blok gebruikt drogredenering over NVWA-tarieven

Dijkgraaf vindt dat Blok een drogredenering gebruikt als hij zegt dat het een politieke keuze is om de tarieven door te berekenen. Het kabinet doet dat volgens Dijkgraag om ‘maar meer geld binnen te halen voor het dichten van de gaten bij de NVWA’. “Daar wil de SGP niet in meegaan”, aldus Dijkgraaf.

Doorberekening keuringstarieven ‘slecht voor concurrentiepositie’

Hij zegt dat het kabinet vergeet dat het doorberekenen van de kosten de concurrentie van het bedrijfsleven verslechtert, ook al hebben bedrijven profijt van de diensten van de NVWA.

Dijkgraaf: “Ik ga ervan uit dat het nieuwe kabinet dit wel oppakt en de retributies drastisch verlaagt.”

Beheer
WP Admin