Annie Schreijer-Pierik - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Schreijer: verhouding EU-Brazilië scheef

Het vertrouwen in de Braziliaanse vleesindustrie is voor lange tijd geschonden, zegt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

Den Haag – Het vertrouwen in de Braziliaanse vleesindustrie is voor lange tijd geschonden, zegt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. In een debat in het Europees Parlement over het Braziliaanse vleesschandaal zei Schreijer-Pierik dat de handelsverhoudingen tussen de EU en Brazilië volstrekt scheefgetrokken zijn. Zij zette de export van € 12 miljard vanuit Brazilië tegenover de weigering van de Brazilianen om Europees vlees toe te laten. Volgens haar wordt de concurrentiepositie van de Europese boeren benadeeld door de handelswijze van Braziliaanse slachterijen.

De Europese Unie heeft de invoer van Braziliaans vlees stopgezet, voor zover het gaat om bedrijven die betrokken zijn bij het schandaal. Andere landen (zoals China en Egypte) hebben hun invoerstop alweer opgeheven. De affaire lijkt volgens berichten in Braziliaanse media weinig effect te hebben op de binnenlandse vleesconsumptie.

Beheer
WP Admin