Premium
De verplichte inzaai voor 1 oktober van een vanggewas na mais blijft in principe staan. - Foto: Van Assendelft Fotografie AlgemeenNieuws

Schouten past vanggewasplicht zand- en lössgrond aan

Reacties

  1. Het zou een stuk schelen als een minister eerst overlegd met de sector voordat er allerlei regels aangekondigd worden , nu moet er weer van alles achteraf en met spoed gerepareerd worden en gecompenseerd worden zonder dat er per maatregel een duidelijke onderbouwing is wat de gevolgen of de resultaten zijn . En heeft mevrouw Schouten nu ondertussen al doorrekening van de economische gevolgen van de maatregelen met de tweede kamer gedeeld ?

  2. Wat is bij maisteelt het nut van een commissie die eind september kijkt naar datum vangewas?. Je zal in voorjaar de keuze moeten maken voor een heel vroeg maisras met zekerheid dat voor.1 oktober geoogst kan worden of oogst na 1 oktober en dus onderzaai. Het lijkt mij niet de bedoeling dat je gaat gokken op uitstel.

  3. Zie niet in waarom het doelbereik wordt verlaagd als er gewassen die nog groeien blijven staan na 1 oktober. Zou dat wel eens onderbouwd willen zien. Sowieso raar om compensatie te zoeken voor aanpassing van een onzinnige regeling.

  4. En ncm denk dat we na de opkoop van bedrijven een mest te kort hebben….. ben maar nie bang daar zorgt mevrouw schouten wel voor!!

Beheer
WP Admin