Premium
Emeritus hoogleraar Biobased economy, Johan Sanders (73) destijds verbonden aan de Wageningen University is ervan overtuigd dat de stikstofdoelen haalbaar zijn zonder dat de veestapel ervoor hoeft te krimpen. - Foto's: Jan Willem van Vliet AlgemeenInterview

Sanders: volop technieken om zonder krimp de stikstofdoelen te halen in 2035

Reacties

  1. Gezien het feit dat de gewenste stikstof uitstoot lopende het proces is verlaagd in de hoofden van de ecologen, betkent volgens mij niet meer en minder, dan dat het probleem niet mag worden opgelost. Er liggen andere doelen aan ten grondslag dan alleen natuurdoelen. De politiek is al vele jaren doende om de dierhouderij weg te krijgen onder leiding van dierenactivisten en daar de mensheid daar niet in mee gaat is de zgn. Progressieve politiek voor de kar gespannen. hoe lang de positief ingestelde wetenschappers ook oplossingen aandragen die tijd kosten zal deze tijd via politieke wegen (zie D66) worden beperkt zodat het doel van de voedselproductie (boeren) niet gehaald kan worden.

  2. Kabinet wil veel meer dan stikstof reduceren. Ze willen planologische ruimte, meer natuur en minder vee. Daarom schiet het niet op, we praten langs elkaar heen.

  3. Heeft die sanders een financieel belang in die grasraffinage? Jammer. Wetenschappers moeten er geen privégeld in mogen steken. Gaat de ene wetenschapper in zee met een medestander en de ander met een tegenstander. Wetenschappers zijn nu de zwakke schakel en onbetrouwbaar.

Beheer
WP Admin