Foto: Lex Salverda AlgemeenAchtergrond

RVO: vanaf 12 december transacties afwikkelen

RVO.nl gaat omstreeks 12 december eerder stilgelegde overdrachten met fosfaatrechten en dierrechten verwerken.

Het gaat om de transacties die tussen 4 oktober en 19 november zijn aangehouden, volgens RVO is er geen sprake van stilleggen. RVO.nl heeft die niet verwerkt in verband met de aankondiging van stikstofmaatregelen in een Kamerbrief van 4 oktober over stikstofmaatregelen. Minister Schouten kondigde daarin een mogelijke koppeling aan tussen extern salderen van bedrijven en het intrekken van fosfaat- en dierrechten. Dat was voor RVO aanleiding om verkopers van rechten daarop te wijzen per brief. Zonder reactie worden transacties gewoon verwerkt geeft RVO aan, intrekken kan alleen als de koper daar mee instemt. Transacties die na 19 november zijn ingediend, worden volgens RVO al verwerkt volgens de normale procedure.

Verwerking

Om mee te tellen in 2019 moeten transacties volledig en door beide partijen zijn ondertekend en uiterlijk zijn ontvangen op 31 december 2019. De verwerking door RVO.nl kan ook later nog. Voor de verwerking van overdrachten geldt een wettelijke termijn van acht weken geeft RVO aan. Voor een deel van de aangehouden transacties gaat dat in ieder geval niet meer lukken.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Beheer
WP Admin