<em>Foto: Henk Riswick</em> AlgemeenNieuws

RVO.nl: ‘Percelen bijwerken voor 1 april’

Boeren kunnen percelen het beste voor 1 april bijwerken op RVO.nl.

Het bijwerken van percelen vóór opening van de indienperiode van de Gecombineerde opgave (1 april- 15 mei) scheelt veel tijd bij het invullen daarvan. Bovendien werkt het systeem sneller wanneer niet iedereen tegelijk inlogt. Dat zegt de uitvoeringsorganisatie in haar laatste nieuwsbrief. Tijdens de indienperiode van de Gecombineerde opgave is de kans groot dat veel mensen tegelijkertijd inloggen. Dat gaf de laatste jaren meermaals problemen aan het eind van indieningsperioden.

Verbeterde website

De werkwijze voor het aanpassen van percelen is volgens RVO.nl verbeterd, mede op basis van ervaringen van gebruikers. Zo is het makkelijker geworden om percelen van 2015 over te nemen. Op mijn.rvo.nl/percelen-registreren staat een totaaloverzicht van alle veranderingen ten opzichte van 2015.

RVO.nl geeft ook aan met welke internetbrowsers het opgeven en wijzigen van percelen en indienen van de GO het beste gaat: Internet Explorer 11, Chrome en Firefox. Met oudere versies of andere browsers kan het RVO-systeem minder goed of niet overweg.

Dit jaar kan de Gecombineerde opgave alleen digitaal ingediend worden. Ook bijwerken van percelen kan alleen nog digitaal via het onderdeel mijn percelen. Vorig jaar heeft volgens RVO 93% van de ondernemers de opgave al digitaal ingediend. Relaties die nog nooit de opgave digitaal hebben ingediend, worden apart geïnformeerd en kunnen ondersteuning krijgen. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Eerder gaf Staatssecretaris Van Dam aan dat in dergelijke situaties of waar geen internet beschikbaar is nog een uitzondering gemaakt wordt.

Beheer
WP Admin