Premium
Dilan Yesilgoz, minister van Justitie en Veiligheid, Premier Mark Rutte, Jan Paternotte (D66) en Attje Kuiken (Pvda) tijdens een debat in de Tweede Kamer over de boerenprotesten. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Rutte voor onafhankelijk bemiddelaar voor gesprek met boeren

Reacties

 1. Heel nederland walgt onderhand van Den Haag en terecht nog nooit heeft een regering als deze er zo een zooi van gemaakt

 2. Nederland heeft nu als ware een gekozen dictator . Want uit alle zaken die de afgelopen jaren in de publiciteit kwamen was de overheid degene die langs potje gepist had . En dan bij herstellen van fouten jaren mensen op sleeptouw houden . Want eigengeld terug geven aan mensen moet toch zorgvuldig gebeuren stel dat er een fraudeur tussen zit . Maar dat ze zelf ten onrechte mensen in nood hebben gebracht is de normaalste zaak . Ze moeten maar wachten want we gaan zorgvuldig werken is de boodschap . Hier uit blijkt dat de overheid er niet meer is voor de inwoners maar de inwoners zijn er om de overheid in de been te houden . Dik betaalde figuren die als ze in beeld zijn het met iedereen goed voor hebben . Maar als ze de plank mis schieten laat hun geheugen hun in de steek en beloven ze weer wat nieuws om de gemoederen te bedaren . Als de boeren niet opletten gebeurt met hun het zelfde . De staat laat nu de boeren in feite aan hun lot over . Het is aanpassen , krimpen of oprotten . Maar de burger in de straat komt ook aan de beurt . Het is nu overal aan mee betalen maar als straks geld gebeurt moet worden . Is er niets meer en laat men deze ook aan hun lot over . want de overheid is opgetuigd tot een groot duur controle orgaan wat van bureaucratie aan elkaar vast hangt en alleen bezig via heffingen en belastingen geld binnen te halen . En als kleine burger ben je niet meer opgewassen tegen dit bureaucratisch machtsbolwerk . Het polder model is overboord gezet .

 3. EUROPESE richtlijnen ? Dan OOK 1 Europese norm ! Qua Duitse norm dan zou er in Nederland totaal geen stikstof-probleem zijn. Niks Europees probleem dus. Maar Nederland nam erosie als norm, raar maar waar. Wat heb je als boer aan derogatie als je geen of de helft minder dieren hebt. DEPOSITIE, waar zijn de N2000 rapporten, waar is de duidelijk leesbare versie van de afgelopen 25 jaar ??? MAANDAG 4 juli 2022 mee naar de onderhandelingstafel nemen. Om boeren te bewijzen dat het echt geen gerommel met getalletjes is. Natuurlijk ook met de naam en jaartallen van de onderzoekers erbij om te controleren of het niet acuut weer uit de Haagse duim is gehaald. Tijd verspilling van boeren als het dictaat nogmaals uitgelegd wordt. WAAROM wel snelbanen DOOR N2000 , maar de boeren aangrenzend minimaliseren ?

  1. Er is ook 1 Europese norm de KRW.
   De richtlijn geeft het te behalen doel(en) aan hoe het per land in wetgeving wordt omgezet kan wel verschillen .
   Google maar eens stikstof kaart Europa (AFBEELDINGEN )

 4. De mediator zal geen Merlijn heten en het beleid en de tijd terug kunnen toveren. Hij zal hooguit met woorden kunnen toveren en de waarheid kunnen verdraaien voor een riant salaris. De waarheid: 1) Mediating/bemiddeling is een beproefd middel om tijd te rekken/te sussen, zodat de burger straks weer een affaire vergeten is. 2) Het draait om grond en geld en de onderhandelingspositie van de boeren is door het beleid “rechtmatig” ingenomen. Er valt dus niet te onderhandelen. 3) De wet van Liebig: stikstof is niet (meer) de schaarste voedingsstof in de natuur en bepaalt dus niet (meer) de plantgroei/biodiversiteit 4) Stikstofoxiden en ammoniak kun je niet met elkaar vergelijken, laat staan “optellen” of uitwisselen. Ammoniak kan zelfs stikstofoxiden afbreken (anammox).

 5. Van een Minister van Landbouw iets positiefs te verwachten ??
  Van een begrafenisondernemer verwacht je toch ook niet dat hij iets goeds, vrolijks, uitdagend doet voor het lijk ??
  Nee dat moet hij wegwerken; dat is zijn taak…
  (Hier heeft Staghouwer voor getekend, anders kon hij nooit dit baantje krijgen).

 6. Laten we eerst maar eens afwachten of het ministerie van LNV nog in staat is iets voor de agrarische te betekenen, alvorens een gesprek aan te gaan. Ik doel hierbij op de derogatie. Als deze niet komt, zijn we als sector toch geheel op onszelf aangewezen. Tenminste ik verwacht niet, dat het LNV onze extra kosten zal vergoeden.
  Als er wel derogatie komt, kunnen we dit zien als de wil om nog iets voor de landbouw te willen betekenen en een verkennend gesprek aangaan.

  1. Derogatie is een uitzondering op de regel van 170 kgN/ ha .
   Dat kan maar dat moet je onderbouwen .
   En dat ontbreekt zonder het plan gebiedsgerichte aanpak.

 7. Even nog alles op een rijtje
  1) NEDERLAND dient een derogatie verzoek in
  2) zo slecht wordt niet in behandeling genomen .
  3) de minister dient een plan met gebiedsgerichte aanpak in .( om de derogatie binnen te slepen
  4) Wordt in behandeling genomen .
  5) sommige boeren woest (als ze het kaartje )zien en eisen dat het plan wordt ingetrokken .6) 2e kamer weigerd het plan in te trekken .
  Nu zijn er twee mogelijkheden .
  1) de boeren die demonstreren krijgen het voor elkaar ( plan gebiedsgerichte aanpak )gaat van tafel.
  Dan valt dus de onderbouwing voor de derogatie weg .
  Eindconclusie 1)GEEN DEROGATIE koude sanering volgt .
  Andere mogelijkheid :2 )gebiedsgerichte aanpak blijft overeind dan kan de minister in elk geval nog proberen de derogatie binnen te slepen .
  En kun je later nog de discussie aan met de minister over de invulling .(hier iets meer daar iets minder)
  Ben bang dat het scenario 1wordt .
  Maar dan ziet het kaartje er volgend jaar al weer heel anders uit.
  Want we moeten links om of rechts om toch aan de EUROPESE richtlijnen voldoen

 8. Er is nog nooit iets opgelost als een van de twee niks wil veranderen kan tie weten anders had tie nu aan de zijlijn toestaan kijken en wil de boeken in als de man die met ons doet wat indianen ook is gebeurt HOOP de men helderde is

 9. Sjonge wat heeft die Rutte zich een oor aan laten naaien door Kaag, al is de meerderheid van de vvd er niet mee eens, de doelen staan vast aldus DE GROTE MAN.

 10. De vergaderboeren moeten thuis blijven als er op voorhand niks te halen valt. Draai het maar om: als er niks te halen valt blijven we thuis, dus overheid zeg het maar. Als er meer groepen mee gaan demonstreren dan komt de politiek wel los. Die 150 tweede kamer leden willen binnenkort met zomerreces maar als ze de boeren niks geven dan moeten ze thuisblijven ( met hun zielige kindertjes) om over de boeren te debateren. Eens kijken of ze hun rug rechthouden en hun vakantie opofferen.

 11. Een bemiddelaar??? Welk perspectief is er dan? De doelen blijven staan, wat heb je dan te bespreken??
  Als de partij voor dieren en D66 tegen demonstreren bij politici thuis zijn zullen ze ook wel tegen demonstreren bij veehouderijen zijn!

 12. Wat een list van Rutte:
  Belangenbehartigers: Wanneer de doelen en methodiek vaststaan zoals zoals door VVD omarmt om de bouw los te krijgen dan absoluut geen gesprek voeren. Dan onderken je de uitgangsituatie en ben je verloren. Ook in Groningen en toeslagen affaire is er veel gesproken en ondertussen niks veranderd. Wij moeten daavan leren en ons als voedsel producenten ons niet hetzelfde laten behandelen.

Beheer
WP Admin