Premium
Robert Hoste (55) is econoom varkensproductie bij Wageningen Economic Research. Zijn onderzoeksveld betreft de varkenseconomie van Nederland, internationale analyses en de varkensproductiekolom. Hij is lid van diverse internationale organisaties. - Foto: Herbert Wiggerman VarkensInterview

Robert Hoste: ‘Biggen goedgevraagd komende jaren’

Reacties

  1. Dhr. Hoste heeft ook geen glazen bol die de toekomst kan voorspellen en investeert waarschijnlijk zelf niet in varkens.

  2. Hoort het scenario van de goedgevraagde biggen bij een Europese zelfvoorzieningsgraad van 125% of een van net boven de 100% (110%)? Een gedeelte van de Nederlandse biggen is namelijk als vlees via oa de Spaanse vleesvarkenshouderij en slachterijen naar China gegaan. Nu dit afzetkanaal wegvalt kan de druk op de Europese markt gaan leiden tot een lagere productie waardoor op den duur minder biggen nodig zijn en/of lage varkensprijzen de biggenprijzen gaan drukken. Wanneer de zelfvoorzieningsgraad namelijk met 15% moet dalen dan is dat al ruim meer dan de totale Nederlandse varkensproductie, naar ik meen.

    1. Ik verwacht dat dat nu al gaat gebeuren, dus bij de huidige zelfvoorziening.
      Vr.groeten, Robert Hoste, WUR.

  3. Veel varkens passen heel goed in gebieden met veel mensen. Wat mensen laten staan, vreten die varkens op. Je moet niet zeuren over varkensmest als je ook niet zeurt over mensenmest. Akkerbouwers en tuinders hebben liever die varkensmest. Rundvee moet je houden waar het ruwvoer het goedkoopst is, dus niet in nederland.

Beheer
WP Admin