AlgemeenAchtergrond

Robert Hansen (1963)

Grote onbekende bij een groot bedrijf. (2013: – )

Robert Hansen is lid van de directie van Cargill bv en ‘country lead’ van het Amerikaanse agriconcern in de Benelux. De graanhandel en voeractiviteiten vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Daar houdt onze kennis over Hansen op, want Hansen nam de functie pas relatief recent over van Rhandy MacNack, die de visactiviteiten van de multinational in Afrika gaat aansturen.

Cargill realiseert wereldwijd een omzet van omgerekend ongeveer € 109 miljard. De Nederlandse omzet schommelt tussen de € 5,5 en € 6 miljard. Het bedrijf is eigenlijk in alle schakels van agrarische ketens actief, van de teelt tot verwerking, en ook in een groot aantal productgroepen, zoals granen, oliezaden, suiker, cacao, vis en vlees. Cargil heeft in Nederland 10 vestigingen, van zowel fabrieken als kantoren. Daaronder die van het vorig jaar overgenomen Provimi.

Hansen was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de Benelux-activiteiten van Cargill op het gebied van granen en oliezaden en de IGMA-bulkterminal. Hansen studeerde financiële economie aan wat toen nog de Katholieke Universiteit Brabant heette en behaalde daarna zijn MBA aan de University of Minnesota. Hansen trad in 1996 in dienst van Cargill en werkte voor de onderneming in Rusland en de VS.

 

FUNCTIE

• Directeur Cargill en ‘country lead’ ­Benelux

Beheer
WP Admin