AlgemeenNieuws

Rechtszaak over natuurstroom van Nuon

Amsterdam – ConsumentenClaim begint een rechtszaak tegen energieleverancier Nuon. Het in massaclaims gespecialiseerde bureau eist schadevergoeding voor consumenten die jarenlang tientallen miljoenen euro’s te veel zouden hebben betaald voor natuurstroom.

Een woordvoerster van ConsumentenClaim bevestigt berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad van maandag.

Klanten van Nuon moesten jarenlang een toeslag betalen voor de afname van natuurstroom. Daarbij werd de garantie gegeven dat speciaal voor natuurstroomklanten extra windparken, waterkrachtcentrales en zonnecentrales zouden worden gebouwd. Tot eind 2002 heeft Nuon investeringen in duurzame projecten verantwoord, zegt ConsumentenClaim. ,,Daarna niet meer. Er zijn sterke aanwijzingen dat Nuon de extra inkomsten voor andere doeleinden heeft gebruikt.”

Bij ConsumentenClaim hebben zich zo’n vijfhonderd klanten van natuurstroom gemeld voor een schadevergoedingsprocedure. De claimorganisatie vindt dat de gedupeerden de door hen vanaf 2002 betaalde toeslag moeten terugkrijgen. ConsumentenClaim begint de procedure maandag met de indiening van een verzoekschrift voor voorlopige getuigenverhoren bij de rechtbank in Amsterdam.

Op de lijst van getuigen staan onder andere Øystein Løseth, tot voor kort de topman van Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, Kjartan Skaugvoll, voormalig managing director sales van Nuon, en Annemarie Goedmakers, ex-directeur Nuon Duurzame Energie. ConsumentenClaim wil de afgelegde verklaringen gebruiken in een procedure voor schadevergoeding voor de natuurstroomklanten.

Beheer
WP Admin