Foto: ANP AlgemeenNieuws

Rechtbank Gelderland vernietigt 80 natuurvergunningen

Gaat om vergunningen die verleend zijn op basis van Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Rechtbank Gelderland heeft 80 natuurvergunningen vernietigd die op basis van de het Programma Aanpak Stikstof (PAS) door de provincie Gelderland waren verleend. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank. De Gelderse rechtbank doet dit in dezelfde week dat de rechtbank Noord-Holland 29 natuurvergunningen heeft vernietigd.

De Gelderse rechtbank heeft dezelfde reden om de vergunningen te vernietigen als de Noord-Hollandse rechtbank. De aanleiding is de uitspraak van de Raad van State (RvS) van 29 mei. Op die datum oordeelde de RvS dat natuurvergunningen niet mogen worden verleend op basis van het PAS, omdat deze niet voldoet aan de eisen die in Europa gesteld worden aan depositie op natuurgebieden.

Nieuwe besluiten

De provincie Gelderland zal als gevolg van de vernietiging nieuwe besluiten moeten nemen op de aanvragen om verlening van een natuurvergunning. De kans dat die nieuwe aanvragen gehonoreerd zullen worden, is er onder de huidige wetgeving niet. Verwacht wordt de minister Schouten binnenkort met nieuwe beleidsregels komt in het stikstofdossier die mogelijk een oplossing gaat bieden.

Lees meer nieuws over Programma Aanpak Stikstof.

Beheer
WP Admin