Foto: Fella MechanisatieAchtergrond

Ramos-frontmaaier werkt 3 meter breed

De nieuwe Ramos 3060 FP-frontmaaier biedt volgens Fella meer bedieningscomfort. Ook paste de fabrikant de ophanging aan en kreeg de maaier een nieuw design.

De pendelas hangt in het zwaartepunt en geeft een bodemvolging van circa 6,5 graad. Volgens Fella ligt het zwaartepunt nu dichter bij de trekker. De fabrikant gebruikt veren voor de maaibalkontlasting; die zitten aan de kant van de trekker.

In transport is de maaier ook 3 meter breed; de afdekking aan de zijkant klapt 180 graden op en is voorbereid om hydraulisch in en uit te klappen. - Foto: Fella

In transport is de maaier ook 3 meter breed; de afdekking aan de zijkant klapt 180 graden op en is voorbereid om hydraulisch in en uit te klappen. – Foto: Fella

De Ramos 3060 FP heeft een werkbreedte van 3 meter en heeft zes naar voren liggende maaischijven met elk twee messen. In de aanbouwbok (met koppelingsdriehoek) integreerde Fella een messenbox en snelwisselsleutel.

Frontmaaier kent vier varianten

De Ramos 3060 FP is er in vier uitvoeringen: SL (aangedreven zwadaflegging), KC (tandenkneuzer), RC (rollenkneuzer) en een eenvoudige variant. Die laatste weegt 770 kilo en is 1.490 mm lang. De KC met tandenkneuzer weegt 990 kilo en is 1,58 meter lang. De prijs voor een nieuwe Ramos FP-frontmaaier begint bij € 12.390, waarbij een messensnelwissel en overlastbeveiliging standaard zijn.