Door het opheffen van coronamaatregelen verbeteren de vooruitzichten voor de Europese pluimvee-industrie. - Foto: Koos Groenewold PluimveeNieuws

Rabobank: vraag naar pluimveevlees groeit

De vooruitzichten voor de Europese pluimvee-industrie verbeteren door het opheffen van coronamaatregelen. Dat stelt Rabobank.

De bank verwacht dat de vraag naar pluimveevlees vanuit foodservice en de reisbranche in de tweede helft van 2021 toeneemt. De afzet van pluimveevlees is voor 25% afhankelijk van deze kanalen.

Tegelijkertijd verwacht Rabobank dat de productie in Europa in 2021 met 2% tot 3% daalt. Redenen daarvoor zijn uitbraken van vogelgriep, hoge voerprijzen en de verschuiving naar een lagere bezetting in Noordwest-Europa.

Rabobank noemt herstel van de export vanuit Europa een uitdaging door de voortdurende vogelgriep in delen van Europa. Bovendien wil het Verenigd Koninkrijk de productie uitbreiden en meer zelfvoorzienend worden.

Voerprijzen blijven hoog

De voerprijzen blijven naar verwachting zeker tot begin 2022 hoger dan gemiddeld. “De marges in pluimveevleesproductie blijven hierdoor voorlopig krap in de tweede helft van 2021”, aldus Rabobank.

Beheer
WP Admin