Premium
De Rabobank denkt er niet over de schuld van ‘stikstofboeren’ af te schrijven. - Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenColumn

‘Rabobank is Sinterklaas niet’

Reacties

 1. Dat boeren niet buiten de bank kunnen is begrijpelijk maar ik ben voldoende ingevoerd om te kunnen concluderen dat veel melkveebedrijven tot 110% van de waarde zijn gefinancierd maar dat gegeven ligt erg gevoelig dus ontkennen we dat (struisvogelpolitiek)

 2. Waar halen jullie nu de gedachte vandaan dat een realistische bank wat de RABO is niet nadenkt over de toekomst jullie weten het echt wel dat de veestapel met minimaal 30% moet worden ingekrompen, maar jullie laten liever de aarde naar de kloten gaan dan om eens na te denken om verandering

 3. ons bij mekaar gebracht geld zo maar cadeau doen aan een stel roekeloze boeren?
  zo simpel zit de wereld niet in mekaar.
  als de verwachting van gratis (rabo)geld ontspringt uit het denkvermogen van boerenverstand, ziet het slecht uit voor de div. provinciale besturen.
  we gaan het zien (wellicht)

  1. Geloof maar niet dat er geld cadeau gedaan wordt . Door niemand . Niet door een bank . En ook niet door de overheid . De overheid probeert zoveel mogelijk terug te halen bij de boeren . Als ze uitgekocht zijn en alles is afgewerkt komt de overheid nog een keer langs in de vorm van belasting . Die miljarden klint allemaal leuk maar daar haalt de overheid alweer groot gedeelte van terug in de vorm van belasting . Veel boeren die aan een regeling meedoen weten pas na enkele jaren waar ze af en aan zijn . Dan is er afgerekend en de bank heeft net als de rest zijn aandeel genomen .

 4. Onvoorstelbaar wat er in die linkse bolletjes omgaat daar in den haag , alles is geoorloofd als er maar minder vee komt.., banken moeten maar afboeken, gebiedsgerichte grond afwaardering, afschaffen derogatie enz enz.
  Wat in het Oosten afgeschaft is proberen ze hier met mooie praatjes door te drukken

 5. Ik vind dat de rabobank het wel iets genuanceerder kan brengen .
  Grijpgrage handjes uit den haag .
  Den haag heeft altijd de wet gewijzigd of aangepast in het voordeel van de bank .
  Den haag kan ook om een deel van de stikstofproblemen op te lossen een streep zetten door de productie rechten .
  Kijken hoeveel de bank dan af MOET schrijven voor het eind van het jaar ???

  1. Breukink is het werkelijk wel zo als jij het stelt : dat de regering altijd de wet gewijzigd of aangepast in het voordeel van de bank, dat was in de CDA tijd zo de partij die nu uitgekotst wordt maar nu komt er een nieuwe koers onder Dilan Yeşilgöz-Zegerius dus wen er vast aan

 6. Dan is er geen stikstofprobleem en krimpt de veestapel nog voor 2030 tot onder het het niveau dat nodig is voor de binnenlandse behoefte.

  1. Middag slaapje gemist zeker . Dacht dat we Europees moeten denken , dus de grens is een rekbaar begrip

  2. Denk om de exportmiljarden b0c.., je weet het toch? om sociaal te kunnen doen!!

Beheer
WP Admin