De voormalige slachterij Hilckmann in Nijmegen. <br /><em>Foto: Bart Nijs</em> AlgemeenNieuws

PvdA wil standpunt minister Asscher over Hilckmann

Kamerlid John Kerstens (PvdA) wil van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, weten wat hij vindt van de situatie die is ontstaan bij slachterij en vleeshandel Hilckmann. De slachterij in Nijmegen heeft de deuren gesloten en vorige week werd duidelijk dat de onslagen medewerkers voorlopig geen ontslagvergoeding krijgen.

PvdA-kamerlid Kerstens wil van Asscher weten wat hij ervan vindt dat slachterij Hilckmann zijn werknemers heeft ontslagen door tot sluiting over te gaan, terwijl met de gemeente Nijmegen andere afspraken waren gemaakt omtrent juist het behoud van werkgelegenheid.

Ontslagvergoeding niet betalen ‘geen goed werkgeverschap’

Kerstens vindt dat het niet uitbetalen van de ontslagvergoeding niet getuigt van goed werkgeverschap. Hij wil weten wat Asscher hiervan vindt en vraagt de minister of het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV) meer kan doen voor de voormalig werknemers van slachterij Hilckmann die tot op heden geen ander werk hebben weten te vinden.

Bodemprocedure rond Hilckmann

Hilckmann sloot begin dit jaar de deuren. De rechter oordeelt op een later moment in een bodemprocedure of Hilckmann de €21 miljoen die het bedrijf van de gemeente Nijmegen kreeg voor een verhuizing, mag gebruiken voor bedrijfsactiviteiten, waaronder de uitbetaling van ontslagvergoedingen aan de tweehonderd ontslagen medewerkers.

Beheer
WP Admin