PluimveeNieuws

Prijs voor alternatieve zuiverheidsproef voor pluimveevaccins

Boxmeer – Hans-Peter Ottiger krijgt de Dieter Lütticken Award voor zijn werk in het effectief aantonen van vreemde stoffen in pluimveevaccins.

De award is een jaarlijkse internationale prijs voor alternatieven voor dierproeven bij de ontwikkeling van diergeneesmiddelen en een initiatief van MSD Animal Health, voorheen bekend als Intervet/Schering-Plough Animal Health.

Ottiger werkt bij het Instituut voor Virologie en Immunoprofylaxe dat deel uitmaakt van het Zwitserse Federale Veterinaire Bureau in Mittelhäusern. Hij ontvangt de prijs voor zijn toonaangevende werk in de ontwikkeling, optimalisatie en standaardisatie van PCR-onderzoeken (polymerase chain reaction) bij het testen van geïnactiveerde vaccins voor gevogelte op de aanwezigheid van vreemde stoffen.

Zuiverheidsproeven zijn tegenwoordig een essentiële kwaliteitseis voor immunologische diergeneesmiddelen en de Europese Farmacopee vereist dat virale vaccins voor pluimvee vrij zijn van vreemde stoffen.

De PCR-methode van Ottinger biedt ten opzichte van traditionele testmethodes talrijke voordelen, waaronder een hoge specificiteit, een snelle omlooptijd en het feit dat er geen levende dieren gebruikt hoeven te worden.

Beheer
WP Admin