Boeren uit de omgeving voerden tegenactie tijdens de stalbezetting in Boxtel en gooiden daarbij een auto van een activist op kop in de greppel. Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

Politie zoekt mannen die auto omgooiden bij stalbezetting

Politie Oost-Brabant is op zoek naar een groep mannen die vorig jaar tijdens de stalbezetting in Boxtel een auto in de greppel gooiden.

De politie deelt een screenshot van een video waar een groep van acht mannen een zilvergrijze Mitsubishi Outlander oppakt en in de greppel duwt. De gezichten van de betrokkenen zijn onherkenbaar gemaakt, net als het kenteken. De politie zegt dat de acht mannen zich binnen twee weken moeten melden bij de politie, anders zet de dienst de beelden met herkenbare gezichten online.

Auto van activist tijdens stalbezetting

Het incident speelde zich tussen 20.00 uur en 21.30 uur af tijdens de Boxtelse stalbezetting, op 13 mei 2019. De auto is van een van de activisten die bij de stalbezetting betrokken was.

De beelden van de auto in de greppel en de tegendemonstratie van boeren is al eerder op social media gedeeld. Daarop is te zien dat de auto een Belgisch kenteken heeft en zijn de mannen herkenbaar in beeld.

Beheer
WP Admin