Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

Platform Melkgeitenhouderij van start

Platform Melkgeitenhouderij start dit jaar als gezamenlijke ketenorganisatie voor melkgeitenhouders.

Het platform financiert projecten die van belang zijn voor de hele sector dankzij bijdrages van zowel geitenhouders als verwerkers.
Van geitenhouders wordt dit jaar een bijdrage ingehouden van 6 cent per 100 kilo melk, van verwerkers 2 cent, zo meldt Jeanette van der Ven, voorzitter van LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij.

Eigen website

Het platform heeft recent een eigen website gelanceerd. Daarop wordt bekendgemaakt wat het doet en welke projecten het opzet ten behoeve van de sector. Ook geeft het platform een financiële verantwoording van de activiteiten.

Aantal melkgeitenbedrijven stabiel

LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij en de Nederlandse Geitenzuivelorganisatie (NGZO) streven er als dragende organisatie naar om de geitenhouderij en zuivel in Nederland verder te versterken. Bedrijven in de sector maken nog steeds een sterke groei door, al blijft het aantal bedrijven in de melkgeitenhouderij vrij stabiel. Verwerkers zijn terughoudend met het aannemen van nieuwe leveranciers. Wel is er volgens Van der Ven sprake van een groeiende stroom Belgische geitenmelk die naar Nederlandse verwerkers gaat.

Beheer
WP Admin