Foto: Iris Hofman AlgemeenVideo

Peter Meedendorp: ‘Het GLB schiet zijn doel voorbij’

De eisen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zijn omhoog gegaan en het budget naar beneden. Volgens Peter Meedendorp, voormalig bestuurslid-NAJK en voorzitter van de Europese Raad voor Jonge Boeren (CEJA) levert het huidige GLB weinig perspectief voor jonge boeren.

Meedendorp zit zelf in maatschap in het akkerbouwbedrijf van zijn ouders in Onstwedde (GR.). Op dit moment is hij in de overgang van bestuurslid van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) naar voorzitter van de Europese Raad voor Jonge Boeren (CEJA). Meedendorp denkt dat het huidige Gemeenschappelijke Landbouwbeleid aan zijn doel voorbij schiet door de complexiteit en strengere voorwaarden. In de video vertelt Meedendorp hoe hij naar het GLB en de eco-regeling kijkt.​

Lees meer artikelen over Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Reacties

  1. Het doel is dat het moeilijk is en dat adviseurs ook een graantje meepikken. Daarnaast worden die adviseurs misbruikt door onze franse overheid: ik zag namelijk dat ze naast mijn dossier invullen ook info van mijn bedrijf ( strekkende meters heg/ bomenrijen) doorgegeven hebben aan het ministerie). Invullers voor de boeren werken de eerste maanden van het jaar voor boeren (via boekhoudburo’s/ adviseurs) en na 15 juni voor de overheid. Ze nemen veel meer data mee dan je denkt.

Beheer
WP Admin