AlgemeenNieuws

Pepsico investeert 5 miljard dollar in Mexico

Purchase – Pepsico investeert de komende vijf jaar 5 miljard dollar (3,7 miljard euro) in haar Mexicaanse activiteiten. De producent van onder meer frisdrank, ontbijtgranen en snacks zegt in Mexico één van de meest aantrekkelijke markten van Latijns Amerika te zien.

Pepsico laat zich blijkbaar niet afschrikken door een serie maatregelen die de Mexicaanse regering nam tegen ongezonde voeding en suikerrijke frisdrank.

Pepsico wijst op de uitdijende middenklasse van Mexico. Bestuursvoorzitter Indra Nooyi zegt dat de onderneming “vertrouwen heeft in de toekomst van het land”. Multimiljardair Bill Gates noemde in een open brief laatst Mexico ook als voorbeeld van een land dat zich razendsnel heeft ontwikkeld.  In 1987 zag Gates een Mexico City waar de meeste huizen niet aangesloten waren op het waternet. Nu ziet Gates “hoge gebouwen, schonere lucht, nieuwe wegen en modern bruggen. Wat een mirakel.”

Pepsico is dan ook niet de enige voedingsgigant die investeert in het bijna 120 miljoen inwoners tellende land.

Nestlé maakte vorige week ook bekend 1 miljard dollar te reserveren voor het uitbreiden van de productie van onder meer kindervoeding in Mexico. Mexico was vooral dankzij de enorme frisdrankconsumptie in 2012 al de derde grootste markt voor Pepsico, na de VS en Rusland, en de investering is in dat licht opmerkelijk.

De Mexicaanse regering voerde de afgelopen week een heffing op frisdrank in van één peso per liter, naar eigen zeggen om de in internationaal perspectief enorme frisdrankconsumptie terug te dringen maar ook om de inkomsten van de overheid te vergroten. Pepsico en Nestlé laten zich ook niet afschrikken door het invoeren van een heffing van 8 procent op voeding met veel calorieën en een belasting van 16 procent op diervoeder.

Beheer
WP Admin