Het optimaliseren van de rantsoenen voor de droge koeien is iets waar Klaas zich erg mee bezig houdt. - Foto's: Mark Pasveer BoerenlevenAchtergrond

Opvolger Klaas: ‘12.000 liter en uniforme koeien’

Klaas heeft veel doelen, maar de aanschaf van een melkrobot zit daar niet bij. ‘Liever personeel.’

Het is een uitdaging om het rantsoen in de droogstand goed te krijgen en te houden. Gras komt immers nooit in precies dezelfde samenstelling uit de kuil. Monitoren en bijsturen blijven dus nodig. Maar als het lukt en de koeien en kalfjes staten goed op, dan heeft Klaas er amper nog werk meer mee.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik:

”De afgelopen twee jaar is er al veel veranderd. Er zijn op mijn initiatief diepstrooiselboxen gekomen, de huisvesting voor de kalfjes is vernieuwd, de jongveeopfok is uitbesteed, zodat we 50 koeien meer konden houden. Wat ik nog zou willen, is arbeidsbesparing in de vorm van kortere looplijnen. Plus een opdrijfhek voor het melken. Misschien zou ik ook overstappen naar drie keer daags melken. Dat kost meer arbeid, er is dan personeel nodig, maar dan kun je zelf ook eens vrij zijn. Een melkrobot? Nee, die vind ik te duur.”

Klaas houdt de brix-waarde van de biest goed bij. Als kalfjes goed opstarten, dan geeft dat veel voldoening.
Klaas houdt de brix-waarde van de biest goed bij. Als kalfjes goed opstarten, dan geeft dat veel voldoening.

Mijn grote vooorbeeld is:

”Mijn opa en mijn stageboer in Denemarken. Ze zijn altijd op zoek naar hoe iets beter, sneller en innovatiever kan. Ze kijken ook niet steeds achterom maar richten hun blik vooruit, op de toekomst. Dat vind ik inspirerend.”

Het mooiste werk vind ik:

”Ik vind het uitdagend om een koe na het afkalven goed op te starten. Dat begint eigenlijk al daarvóór. Ik ben erg bezig met het droogstandrantsoen. Als de brix-waarde van de biest stijgt en de kalveren starten goed, dan was het rantsoen goed. Als een koe melkziekte krijgt, dan weet ik dat het rantsoen in de droogstand niet optimaal was. Ik heb gemerkt dat als de droogstand goed gaat, je daarna niet zoveel werk meer hebt. Gaat er in de droogstand iets mis, dan blijf je daarna ook sukkelen.”

Op het gebied van fokkerij streeft Klaas naar  melkrijkere en uniformere koeien.
Op het gebied van fokkerij streeft Klaas naar melkrijkere en uniformere koeien.

Ik heb een hekel aan:

”Wat werk betreft niets, maar ik word wel eens moe van dat gedoe met vergunningen. We willen graag de stal uitbreiden maar het gaat ontzettend moeizaam.”

Als ik een miljoen win in de loterij dan:

”Investeer ik in een woonhuis met een jongveestal erbij. Verder zou ik iets leuks organiseren voor vrienden en familie, en ik wil wel iets met aandelen gaan doen. Vrienden doen dat ook, je kunt er best geld mee verdienen, de kunst is goede bedrijven uit te zoeken.”

De rolverdeling is zodanig dat Klaas meestal de koeien voert.
De rolverdeling is zodanig dat Klaas meestal de koeien voert.

Over vijf jaar dan:

”Ben ik afgestudeerd en zit ik in de maatschap. Ik hoop dat iedereen dan blij is met hoe de taken en rollen in het bedrijf zijn verdeeld. Verder heb ik nog wel wat doelen, zo zou ik liefst 70% van het voereiwit van eigen grond halen. De melkgift zit nu op 10.500 liter, die kan wel naar 12.000 liter en op gebied van fokkerij streef ik naar melkrijkere en uniformere koeien. Ik heb dus best veel om aan te werken, maar ik ben nog jong.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Klaas loopt momenteel stage en hij rondt zijn afstudeerscriptie af, ‘maar dat is allemaal goed te combineren met het werk op het bedrijf thuis.’

Stene opruimen. Een wens van Klaas is om de looplijnen op het bedrijf korter te maken.

Beheer
WP Admin