Premium
Frank Remerie: “Met onze aankoop kunnen jonge deeltijdboeren samen een businessplan opstellen en een gemengd bedrijf beginnen dat in onze doelstellingen past.” - Foto: Hans Prinsen AlgemeenInterview

Oprichter Land van Ons: ‘Willen boeren helpen’

Reacties

  1. Waatom moet alles wat traditioneel is, anders? Wat werkt dat werkt. Alleen heeft men ( lees handel) te weinig over voor het product.

    Mijn man heeft ook lang naast het ‘hobbyboeren’ een baan gehad. Ik werkte ook. Maar hij ging er aan kapot. Want je wilt goed voor je dieren zorgen en ook goede producten voeren ( van het land halen) en afleveren.
    Als je dan bij je neven baan aan het werk bent en hebt de kop bij de koeien of andere dingen die thuis moeten gebeuren, dan ben je nooit ontspannen. Want zodra je thuis komt, ga je gelijk door naar ‘achteren’ om daar de het werk weer te doen. Dan ben je dus nooit vrij.

  2. Ik lees aan het eind van het verhaal, dat deze vorm van boeren goed te combineren is met werk buiten de deur. Hiermee geeft de bedenker aan dat voedselproductie en landschapsbeheer “Niet meer en niet minder is dan een vorm van hobby, die je bedrijft naast je vaste goed betaalde baan”. Hoe goed de bedoelingen van deze investering cooperatie ook is, zij verwachten van de voedselproductie niet dat het ooit rendabel zal worden”.

    1. Mijn opa pachte van een herenboer, de hele dag krom liggen voor weinig de pacht werd betaald door op het bedrijf van de h

  3. Jammer dat ‘Land van ons’ inzet op deeltijd boeren. Dan kun je nog niet laten zien of er een verdienmodel zit in biodivers gewassen telen.

  4. Bewust gekozen voor deeltijdboeren omdat die één of twee ( partner) inkomen(s) hebben zodat de ‘ boerderij’ geen gezin financieel hoeft te onderhouden. Zie het dus als een volkstuin maar noem het niet boeren.

Beheer
WP Admin