Een hekwerk in de deelstaat Brandenburg moet wilde zwijnen en daarmee verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegenhouden. - Foto: ANP VarkensNieuws

Opnieuw Afrikaanse varkenspest op Duits varkensbedrijf

In het Duitse district Spree-Neiße is Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld bij boerderijvarkens. Het gaat om bedrijf met elf dieren, die worden geruimd. Dit maakt de regering van de deelstaat Brandenburg bekend, waar het betreffende district onder valt.

In de deelstaat Brandenburg is viermaal eerder AVP vastgesteld onder boerderijvarkens. De eerste keer was in juli 2021. Het ministerie van deze deelstaat roept varkenshouders nogmaals op alle voorgeschreven bioveiligheidsmaatregelen correct na te leven. Dat oproep geldt vooral ook voor kleinschalige bedrijven, zoals degene die nu besmet bleek.

Opleving Afrikaanse varkenpest

Vorige week schreven de autoriteiten van de deelstaat Brandenburg dat sprake is van een AVP-opleving. Met name in het gebied waar ook dit bedrijf zit. De virusdruk komt zowel vanuit het oosten als zuiden. Het AVP-virus in Duitsland is duidelijk nog springlevend. Brandenburg was in september 2020 de eerste Duitse deelstaat waar het virus werd aangetroffen. Sindsdien is het 3.007 maal vastgesteld onder wilde zwijnen.


Nieuwsbrief varkenshouderij

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de varkenshouderij.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin